10.4 C
Suceava
29 aprilie, 2024

Suceava: Judecătoare trimisă în judecată, după ce ar fi divulgat date despre anchete DIICOT

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în judecată de procurori pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicului, favorizarea făptuitorului, luare de mită, deţinere şi trafic de droguri.

152 afișări

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Secţiei de urmărire penală au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice.

Este vorba de o judecătoare de la Tribunalul Suceava, care este acuzată că, în perioada 11–14 noiembrie 2022, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT, privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate. Potrivit rechizitoriului, inculpata, înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie, a pus aceste informaţii la dispoziţia unui inculpat. Astfel, informaţiile au ajuns şi la alte persoane interesate, urmărind, pe de o parte, obţinerea unor foloase necuvenite, pentru alţii, din valorificarea informaţiilor, iar pe de altă parte, asigurarea unei protecţii pentru un inculpat.

De asemenea, în perioada aprilie–septembrie 2023, în calitate de judecător de drepturi şi libertăţi într-un dosar al DIICOT, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală efectuate, măsurile de supraveghere tehnică solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică. Aceste informaţii, în mod direct şi prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispoziţia a două persoane.

Totodată, procurorii arată că, în perioada 2021– 2023, în mod repetat, a primit direct de la un inculpat, precum şi de la o altă persoană mai multe bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT şi prin care inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Printre fapte, şi deţinerea drogurilor de mare risc

Procurorii arată că, în perioada august – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa cantităţi droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură, cât şi împreună cu o altă persoană. Femeia mai este acuzată de punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Un alt inculpat a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare mită, „constând în aceea că – în scopul în scopul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava-Secţia penală în care a fost trimis în judecată – i-a dat magistratului care îl judeca pe fond (inculpata de la punctul I) în mod direct şi prin intermediul altei persoane o serie bunuri şi foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie ş.a.)”.

El treilea inculpat este acuzat de trafic de influenţă, după ce „a pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a şi primit, în două tranşe, în perioada octombrie–noiembrie 2021, pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava în vederea obţinerii unei soluţii de achitare pentru o persoană trimisă în judecată”. Inculpatul mai este acuzat de deţinere de droguri pentru consum, trafic de droguri de mare risc.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

ieri, 23:07

ieri, 23:06

ieri, 22:53

ieri, 20:40

ieri, 18:05

ieri, 12:56

ieri, 11:36

ieri, 20:00

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/suceava-judecatoare-trimisa-in-judecata-dupa-ce-ar-fi-divulgat-date-despre-anchete-diicot-22244686

Ultimă oră

Același autor