10.3 C
Suceava
4 mai, 2024

Sebastian Burduja critică lipsa de investiţii în reţeaua de termoficare a Bucureştiului / 5 SOLUȚII care pot scădea factura bucureștenilor

Publicat: 24/04/2024, 15:12

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, critică lipsa de investiţii în reţeaua de termoficare a Bucureştiului. Acesta anunță, într-o postare pe Facebook, „cinci soluţii care pot scădea factura bucureştenilor la întreţinere la jumătate”, după avaria majoră de la reţeaua de termoficare din Capitală.

Avarie majoră la reţeaua de termoficare a Bucureştiului. E normal ca într-o mare capitală Europeană, în 2024, să fie zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă? Nu. De ce se întâmplă asta? Pentru că investiţiile au fost prea puţine şi prea lente, din nepăsare şi incompetenţă. Îmi e imposibil să înţeleg situaţia. Ne-am străduit să lansăm la Ministerul Energiei un apel de aproape 600 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de termoficare. Cu Suceava deja am semnat contractul. Bucureştiul nu a pregătit niciun proiect. În acest timp, peste 1600 de tone de apă caldă se scurg prin sita ţevilor ruginite de sub Bucureşti, explică Sebastian Burduja pe Facebook.

Sebastian Burduja afirmă că aseară, actualul primar a spus la o emisiune: „nu este momentul potrivit să discutăm despre mandatul meu”.

Dar când este? După 9 iunie, pe gustul unora. Dar acest oraş nu-şi mai permite încă patru ani în care să băltească. Şi nici zile irosite în analize sterile de sondaje, decizii amânate şi lipsă de asumare. Competitorii pentru încrederea bucureştenilor trebuie să răspundă la o simplă întrebare: ce vom face, fiecare dintre noi, pentru a schimba viaţa bucureştenilor în bine, explică ministrul Energiei..

Ministrul Energiei afimă că a prezentat de câteva luni 5 soluţii clare, care pot scădea factura bucureştenilor la întreţinere la jumătate.

Ca să nu mai plătim pierderile, fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Eficienţă mai mare, facturi mai mici, racordarea directă a ELCEN la reţeaua Transgaz, pentru că bucureştenii au plătit 3,2 miliarde de lei din 2007 şi până azi, doar pentru distribuţia gazelor, pentru câţiva kilometri de ţeavă, modernizarea CET-urilor din Bucureşti, vechi de 50-60 de ani, din care aproape 700 de milioane de euro vor fi alocaţi prin Fondul pentru Modernizare şi energie geotermală pentru termoficare, studiul fiind demarat acum câteva zile de ELCEN şi Departamentul Energiei al SUA, cu prilejul vizitei mele la Washington. Asta înseamnă să ai un Plan. Un Plan pentru Bucureştiul Viitorului. AMR 46. Vă aştept alături să schimbăm Bucureştiul, mai spune Burduja.

CITEȘTE ȘI:

Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

25 Apr, 00:45

25 Apr, 00:35

Video –

25 Apr, 00:17

Ultima oră

25 Apr, 00:10

25 Apr, 00:02

24 Apr, 23:46

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/sebastian-burduja-critica-lipsa-de-investitii-in-reteaua-de-termoficare-a-bucurestiului-5-solutii-care-pot-scadea-factura-bucurestenilor-20193646

Ultimă oră

Același autor