16.3 C
Suceava
9 mai, 2024

Scandal ca la ușa cortului la o înmormântare în Suceava! Preotul s-a întins pe jos în fața cimitirului

Scandal de proporții la o înmormântare în județul Suceava. Un preot a încercat să blocheze accesul unei mașinii funerare în cimitir. Duhovnicul s-a întins pe jos în fața cortegiului funerar și a fost nevoie de intervenția poliției ca acesta să fie îndepărtat din calea dricului.

22 ian. 2024, 14:17

Scandal ca la ușa cortului la o înmormântare în Suceava!

Scandal ca la ușa cortului la o înmormântare în Suceava! Incidentul halucinant a avut loc la biserica din localitatea Gura Solcii, județul Suceava, unde există un cimitir în care sunt înhumați cetățeni de toate religiile.

Citește și

Acolo urma să fie înmormântat un bărbat ortodox, ce are rude penticostale. Cu câteva zile înainte de înmormântare, acestea au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal, iar preotul a fost de acord.

În ciuda înțelegerii, atunci când cortegiul funerar a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a întins pe sol pentru a nu permite accesul în curtea cimitirului.

Pentru că preotul a refuzat vehement să se dea din calea cortegiului funerar, a fost nevoie de intervenția polițiștilor, care cu greu au reușit să îl îndepărteze din fața dricului. .

„S-a stabilit că, în cursul a acestei zile, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt înhumaţi cetăţenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală. Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal şi au achitat taxele pentru locul de veci şi celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune. Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, preotul ortodox s-a alăturat şi el, iar, când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziţionat intenţionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu.

Acum, preotul care a generat întregul scandal este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

Sursa: https://www.romaniatv.net/scandal-ca-la-usa-cortului-la-o-inmormantare-in-suceava-preotul-s-a-intins-pe-jos-in-fata-cimitirului_8067131.html

Ultimă oră

Același autor