9.6 C
Suceava
9 mai, 2024

Cine este Paul, elevul din Suceava considerat un adevărat geniu. S-a calificat la toate Olimpiadele, încât nici nu s-a putut prezenta la toate. ”E timpul lui Paul”

Mulți dintre elevi obișnuiesc să exceleze la o materie, cum ar fi română sau matematică. În rare cazuri se întâlnesc copii excepționali la ambele materii. Este și cazul unui elev de clasa a 12-a din Suceava, care face performanțe nu la două materii, ci la șase!

13 apr. 2024, 11:26

Citește și

Tânărul recunoaște că matematica este marea pasiune, astfel că, fiind atât de bun la toate materiile, a trebuit să aleagă între ele.

Calificat la toate cele şase materii în olimpiada naţională, nu ar fi putut să fie fizic prezent în sală la toate probele.

Profesorii îl consideră un geniu al zilelor noastre. Iată cine este Paul Burcă.

Matematică, lingvistică, informatică, fizică, chimie și Științele Pământului și niciuna dintre aceste materii nu e străină pentru Paul Burcă.

Cu toate că s-a calificat la toate în etapa naţională, elevul de de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare a trebuit să aleagă între ele.

Multe probe s-ar fi suprapus.

„Fizica şi matematica automat particip la ele. N-am putut să-mi imaginez să nu particip vreodată la ele. Informatica am participat de dragul nostalgiei. La chimie am participat pentru ca mereu am zis ca fizica este chimie, dar mai grea.

Şi la Ştiinţele Pământului m-a convins un prieten”, a declarat Paul Burcă, potrivit

„Pe mine m a intristat asa, nu se poate sa nu ai un regret pentru că e ca la un meci. Ajungi în faţa porţii si nu inscrii”, a declarat Carmen Bocăneţ, profesor de Limba şi Literatura Română.

Paul este modest cu privire la reuşitele lui. Elevul a fost la un pas de medalia de aur la olimpiada națională de matematica, care s-a desfășurat zilele trecute.

Astfel că, a reușit să vină acasă cu premiul de argint.

„De la matematica ai mai multe ramuri care se extind in fizica, in informatica, in toate. Mi se pare ca ea stă în centru tuturor științelor exacte. Şi în principal matematica e cea mai buna la a ti dezvolta gândirea în laturi mai multidimensionale faţă de celelalte”, a mai declarat elevul.

„Am intrat într-o colaborare pe care am intensificat-o de a lungul celor 4 ani, nu îmi pare râu deloc. M-a înnobilat si pe mine această colaborare cu un elev ca Paul”, a declarat Constantin Scutaru, profesor de matematică.

”E timpul lui Paul”

Mai mult decât atât, și fizica este una dintre marile lui pasiuni. Profesorii care îl cunosc de mic îl consideră un geniu al lumii contemporane.

„A cam bătut, la nivel de judet, tot. Eu de obicei le spun la copii că la o sută de ani trebuie sa apară un grup de genii. La 1900 a fost Einstein, Heisenberg, cei care au schimbat, să zicem lumea ştiinţei până acum, acum e timpul lui Paul”, a declarat Sorin Golda, profesor de fizică.

„Înseamnă o confirmare a efortului nostru pentru performare. Ne-am propus tot timpul performarea de exceenţă. Din punct de vedere al copiilor, înseamnă un pas înainte spre cariera academică în România sau nu”, a declarat Dan Popescu, profesor de matematică. Următoarea etapă pe care o va susţine va fi la fizică şi va avea loc la Braşov, la finalul lunii.

Sursa: https://www.romaniatv.net/cine-este-paul-elevul-din-suceava-considerat-un-adevarat-geniu-s-a-calificat-la-toate-olimpiadele-incat-nici-nu-s-a-putut-prezenta-la-toate-e-timpul-lui-paul_8246074.html

Ultimă oră

Același autor