16.3 C
Suceava
9 mai, 2024

Percheziții la Primăria Botoșani. Primarul a fost dus la DNA

Publicat la 2 februarie 2024, 10:56

Primar Botoșani. Sursa foto: Facebook

Procurorii DNA fac perchezițiile Primăria Botoșani. Verificările anchetatorilor au vizat inclusiv biroul primarului Cosmin Andrei. Acesta a fost condus la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava fac percheziții la Primăria Botoșani. Cercetările sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Conform primelor date, acestea au legătură cu fraudarea mai multor concursuri de angajare în cadrul instituției.

Percheziții la Primăria Botoșani. Primarul Cosmin Andrei, dus la DNA

Verificările anchetatorilor vizează anumite fapte care ar fi avut loc în cursul anului 2021. În acest sens, procurorii efectuează percheziții la Primăria Botoșani.

Primarul municicipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost dus la audieri la sediul DNA Suceava. Acesta este

cercetat într-un dosar de corupţie în care este suspectat de angajarea i

a unei persoane. Anchetatorii verifică dacă unele concursuri de angajare, organizate în cursul anului 2021, ar fi fost fraudate.

„În cursul zilei de 2 februarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în două locaţii situate pe raza municipiului Botoşani, din care una este sediul unei instituţii publice.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.”, arată un comunicat din partea DNA.

Verificări în biroul primarului

Procurorii DNA efectuează percheziții la Primăria Botoșani. Anchetatorii au verificat, încă de la primele ore ale dimineții, mai multe documente din biroul primarului. În urma cercetării, acesta a fost dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor

asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare. ”, se precizează în comunicatul DNA.

Percheziții la Primăria Botoșani. Primarul a fost dus la audieri

Anul trecut, primarul municipiului Botoșani, precum și alți funcționari publici din cadrul instituției au fost reclamați pentru abuz în serviciu la Direcția Națională Anticorupție, Parchet și Ministerul Muncii. Sesizările au fost făcute de salariații Locativa, societatea aflată în subordinea Consiliului Local.

În perioada respectivă, salariații societății Locativa au semnat un memoriu în care atrăgeau atenția asupra „unui grav abuz în funcție” a primarului municipiului.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/primaria-botosani-primar-audiat-perchezitii.html

Ultimă oră

Același autor