11.6 C
Suceava
9 mai, 2024

Autostrada Moldovei. Loturile care vor fi date în folosință înainte de termen

Publicat la 12 februarie 2024, 23:40

Autostrada. Sursa foto: Arhiva EVZ

Lucrările la o parte din Autostrada Moldovei se vor termina mai repede decât era anticipat. Conform ministrului Grindeanu, loturile 1 şi 2 de pe tronsonul 2 Ploieşti-Buzău vor fi date în folosință în luna octombrie.

Românii vor putea circula pe Autostrada Moldovei mai repede decât era anticipat. Ministrul transporturilor a dat asigurări că

tronsoanele 1 și 2 de pe tronsonul Ploiești-Buzău vor fi date în folosință în această toamnă.

Autostrada Moldovei. Două loturi, finalizate până în octombrie

Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrărilor de la Autostrada Moldovei. Cu acest prilej, oficialul a făcut promisiuni legate de finalizarea loturilor 1 şi 2 de pe tronsonul 2 Ploieşti-Buzău. Conform ministrului, pe acestea se va putea circula din luna octombrie. Termenul limită pentru finalizarea porțiunii respective era în 2025.

Sorin Grindeanu a subliniat că în 2024 se va circula pe 4 tronsoane.

„Pe primele două tronsoane de la Ploieşti la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, şi anume octombrie anul acesta vor fi date în circulaţie. Pe lotul 3 care, din păcate, a tot fost amânat cam un an jumate de diversele contestaţii şi răspunsuri date de către cei de la CNSC, vor începe lucrările la 1 martie, deci în două săptămâni, iar aici, pe cele 4 loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. (…) În toamna acestui an, spre sfârşitul anului, se va circula pe cele patru loturi, chiar dacă două au termenul 2025. ”, a spus ministrul.

Planuri pentru următoarele luni

Oficialul i-a cerut constructorului ca fiecare porțiune aflată în lucru, după finalizarea lucrării, să poată fi dată rapid în folosință, fără a fi așteptată recepția loturilor întregi.

„Am convenit cu constructorii ca în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulaţie. Adică să nu aşteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăţi care pot fi date în circulaţie, să facem acest lucru fără să aşteptăm toată birocraţia legată de recepţiile finale pe loturi „, a spus Grindeanu.

Autostrada Moldovei, mai aproape de finalizare.

Se construiește până la Siret

Ministrul Grindeanu a precizat că vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale A7, până în zona Siretului.

„S-au finalizat, aproape finalizat, studiile de fezabilitate şi pe tronsonul Paşcani – Suceava, deci în perioada următoare, în următoarele săptămâni, probabil vom fi în stare să scoatem la licitaţie şi acea bucată de la Paşcani la Suceava. Ştiţi că ţinta noastră este să ne ducem până sus, la Siret. Probabil în primăvara acestui an să reuşim să termină şi studiul de fezabilitate şi de la Suceava la Siret. E important acest lucru”, a precizat Grindeanu.

Autostrada A7 a fost proiectată cu ao lungime de 319 kilometri. Din cauza complexității, proiectul a fost divizat în patru secțiuni. Porțiunea dintre Ploieşti și Buzău are o lungime de 63,25 km, în timp ce tronsonul Buzău – Focşani ajunge 82,44 km. Porțiunea dintre Focşani

și Bacău are lungimea de 95,9 km, iar cea dintrw Bacău și Paşcani, o lungime de 77,39 km.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/autostrada-moldovei-loturi-finalizate.html

Ultimă oră

Același autor