17.5 C
Suceava
9 mai, 2024

Incendiu într-un bloc din Suceava. Două persoane au murit

Publicat la 5 februarie 2024, 09:38

Incendiu într-un bloc din Suceava. Două persoane au murit. Sursă foto: Facebook

În urma unui incendiu, cel puțin douăzeci de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Suceava. Două persoane au fost decedat.

Luni dimineața, un incendiu a izbucnit într-un apartament de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava. Pentru a gestiona situația, s-au mobilizat o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD.

Doi bătrâni au dededat în incendiul din Suceava

În apartamentul afectat de incendiu au fost descoperite două persoane în stare de inconștiență, un bărbat și o femeie de aproximativ 80 de ani. Cu toate eforturile medicilor de pe ambulanță, cei doi bătrâni au fost declarați decedați.

Din cauza fumului dens, cinci persoane au fost evacuate de către pompierii militari, în timp ce alte 16 au ales să se autoevacueze.

Operațiunile de stingere a incendiului au fost finalizate, iar acum se lucrează la evacuarea fumului din apartament și de pe casa scării, conform informațiilor furnizate de ISU.

Și în Argeș a decedat o femeie într-un incendiu care i-a cuprins casa

Femeia a pierit în noaptea de duminică spre luni, într-un incendiu care a cuprins o casă din comuna Arefu, conform anunțului făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Incendiul a fost observat și raportat de vecini, iar la locul incidentului au intervenit două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Curtea de Argeș.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, la momentul sosirii echipajelor de intervenție, flăcările cuprinseseră locuința și o anexă adiacentă pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, prezentând un risc crescut de extindere și la o altă casă din apropiere. În interiorul locuinței, a fost găsită o femeie în vârstă de aproximativ 86 de ani, carbonizată, conform informațiilor furnizate de ISU Argeș, citate de

Conform sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost căderea jarului din sobă.

Tot mai multe explozii au loc în țară

În urmă cu două zile patru persoane, respectiv trei copii în vârstă de 5, 7 și 8 ani, împreună cu tatăl lor, un bărbat de 36 de ani, au suferit răni în urma unei explozii survenite într-o locuință din comuna Stănilești, situată în județul

Echipajul de prim-ajutor de la Secția Huși a preluat o fetiță de 7 ani care prezenta

de gradele I și II la nivelul membrelor superioare și al feței, precum și pe tatăl acesteia, care a suferit arsuri similare la nivelul membrelor superioare și al feței.

Echipajele Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au preluat o fetiță de 8 ani și un băiat de 5 ani, diagnosticați cu arsuri de gradele I și II pe față și pe corp. Nu s-a produs un incendiu în urma exploziei. În urma deflagrației, au fost avariate baia, planșeul din gips carton și o ușă.

Cauza probabilă a exploziei a fost acumularea de gaze într-un spațiu închis, furtunul de la o butelie care alimenta un boiler instant pentru producerea apei calde în baie fiind deteriorat.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/incendiu-intr-un-bloc-din-suceava.html

Ultimă oră

Același autor