15 C
Suceava
9 mai, 2024

Hoțul care a furat banii din darul de nuntă al unor miri din Suceava, condamnat la 8 ani de închisoare

Un sucevean abia trecut de 30 de ani, cu un cazier bogat în fapte de furt, a fost condamnat de Judecătoria Suceava, la o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Printre altele, Flavius Gabriel Proca a fost judecat pentru opt furturi comise în Suceava, pentru aceste fapte primind 4 ani și 6 luni de închisoare. Suceveanul a mai fost pus sub acuzare pentru fapte similare și prin alte județe, iar judecătorii au calculat pedeapsa rezultată de 8 ani de închisoare.

08 ian. 2024, 09:25

Suceveanul Flavius Gabriel Proca își va petrece toată tinerețea după gratii după ce a fost condamnat pentru mai multe furturi. Unul dintre ele a fost intens mediatizat. Victimele lui Proca au fost atunci doi tineri care abia avuseseră nunta și pe care hoțul i-a lăsat fără 17.800 euro, banii din darul de nuntă.

La finele lunii iulie a anului 2022, doi tineri avuseseră nuntă în seara unei zile de vineri, iar sâmbătă, a doua zi, au plecat pentru câteva ore de acasă, pentru a-și rezolva o serie de probleme. Un hoț a pătruns în apartamentul de la etajul I al unui bloc din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, pe un geam rabatat pe care l-a forțat. Hoțul a răvășit interiorul și a plecat cu 17.800 de euro (lei, lire sterline și euro), banii din darul de nuntă, scrie

. Din acești banii, tinerii urmau să plătească datoriile și cheltuielile făcute cu petrecerea de nuntă.

După lovitura dată mirilor, suceveanul Flavius Gabriel Proca a dispărut. A fost prins după luni bune în Oradea, după ce o perioadă fusese și pe litoralul Mării Negre.

Teoretic, hoțul are de achitat și prejudicii părților vătămate, sume de la 5.000-8.000 de lei și până la 17.800 de euro, în cazul mirilor.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sursa: https://www.romaniatv.net/hotul-care-a-furat-banii-din-darul-de-nunta-al-unor-miri-din-suceava-condamnat-la-8-ani-de-inchisoare_8029156.html

Ultimă oră

Același autor