16.3 C
Suceava
9 mai, 2024

Foresta Suceava, la un pas de desființare. Răzbunarea unui fost antrenor

Publicat la 8 februarie 2024, 18:07

Sursa foto: Arhiva EvZ

Foresta Suceava riscă să fie desființată. Clubul a acumulat datorii de peste 300.000 de lei și nu și-a onorat obligațiile financiare. Fostul antrenor a raportat clubul la FRF, iar Comisia de Disciplină a depunctat clubul cu patru puncte.

Foresta Suceava riscă excluderea din Liga a 3-a. Clubul de fotbal devenit celebru după victoria cu 5-4 în fața echipei

, după ce a fost condus cu 4-0 până in minutul 63. Acum, din cauza procesului intentat de fostul antrenor Ionuț Moșteanu, Foresta riscă să fie desființată. Cazul a ajuns pe masa oficialilor de la FRF care au decis ca echipa să primească o penalizare cu patru puncte.

Foresta Suceava riscă să fie desființată

Comisia de Disciplină a

a decis ieri, 7 februarie, „sancționarea ACS Foresta Suceava cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 4 puncte pentru perioada 31.12.2023 – 15.01.2024 și 16.01.2024 – 31.01.2024.

Comisia a acordat termen în data de 21.02.2024, ora 15:00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Moșteanu Ionuț Codruț pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Clubul a acumulat datorii de peste 300.000 de lei

Depunctarea reprezintă prima procedură aplicată clubului care nu-și îndeplinește obligațiile financiare față de angajați. În situația în care Foresta Suceava nu va remedia situația, FRF poate dispune excluderea clubului din campionat.

Situația dificilă în care se află clubul de

din Suceava a fost cauzată de primarul Ion lungu, edilul a refuzat să achite suma de 300.000 de lei necesară pentru acoperirea cheltuielilor. Presa locală relatează că doar un miracol mai poate opri desființarea clubului Foresta Suceava.

Foresta este lider în Seria 1 din Liga a 3-a cu 27 de puncte, cu șase puncte mai mult ca ocupanta locului doi CSM Bacău. Finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftimie, ia în calcul mutarea clubului la Suceava. Ifitmie apreciază că sucevenii apreciază mai mult spectacolul fotbalistic.

FC Botoșani ar putea ajuge în Suceava

„Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociaţii mei, banii şi Primăria. La Suceava e mai multă ambiţie, mai multă forţă în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice.

La Botoşani, trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian şi alţi jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să ştiţi. Şi acum aş merge la Suceava!

Eu aş ţine echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică şi productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecţie mult mai mare şi mai bună.

Da, aş aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC

, se va numi FC… Cum vrem noi. E FC Botoşani acum, că sunt eu din Botoşani, oraşul n-are nicio acţiune, nicio treabă.

Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanţă pe care să poţi juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus şi primarului meu de la Botoşani că m-aş duce oricând în altă parte, la Iaşi sau la Suceava”, declara Valeriu Iftime spre finalul lunii octombrie a anului trecut.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/foresta-suceava-desfiintare-iminenta-frf-proceduri-depunctare.html

Ultimă oră

Același autor