11.1 C
Suceava
29 aprilie, 2024

Controale ISU la firme din comerţ, turism şi alimentaţie publică. 14 obiective au fost închise

14 obiective au fost închise şi amenzi de 7,4 milioane de lei sunt rezultatele verificărilor făcute în prima jumătate a lunii ianuarie de inspectorii ISU din ţară la firme din comerţ, turism şi alimentaţie publică.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au desfăşurat, în perioada 2-14 ianuarie, acţiuni de control inopinat la 414 firme din categoriile comerţ, turism şi alimentaţie publică.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 2.133 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu, sancţionate cu 1.423 de avertismente şi 544 de amenzi, în cuantum de 7.416.802 lei. De asemenea, controale desfăşurate au relevat faptul că 174 dintre obiective funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Totodată, misiunile derulate au vizat şi obiectivele cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilităţii căilor de evacuare, respectiv a echipării construcţiilor de instalaţii de protecţie împotriva incendiilor.

Pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, la 14 obiective din municipiul Bucureşti (1) şi din judeţele Arad (1), Bacău (1), Braşov (2), Cluj (3), Gorj (1), Giurgiu (2), Iaşi (1), Harghita (1) şi Suceava (1) a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării şi aplicate amenzi între 30.000 lei şi 100.000 lei.

„La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcţionării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficienţă fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă”, transmite IGSU.

În prima jumătate a lunii ianuarie, numărul solicitărilor pentru emiterea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă înregistrează o creştere de aproape 10%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

IGSU aminteşte că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, procesul de avizare/autorizare a fost optimizat, iar inspectoratele pentru situaţii de urgenţă primesc în format electronic documentaţiile şi răspund solicitanţilor în acelaşi format.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 15:29

astăzi, 15:22

astăzi, 14:54

astăzi, 14:44

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/controale-isu-la-firme-din-comert-turism-si-alimentatie-publica-14-obiective-au-fost-inchise-22232441

Ultimă oră

Același autor