16.3 C
Suceava
9 mai, 2024

Ambasadorul Kathleen Kavalec spune că SUA au cel mai înalt respect pentru preşedintele Iohannis

13.03.2024 18:07

Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, a spus miercuri, la Suceava, că SUA au un respect deosebit pentru preşedintele României, Klaus Iohannis.

Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, a fost întrebată cu privire la anunţul președintelui Klaus Iohannis care și-a exprimat intenția de a candida pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord Atlantice (NATO)

‘România este un partener cheie pentru SUA în cadrul NATO, contribuie cu un procent de 2,5 din PIB pentru apărarea sa. România este un aliat cheie şi un partener pe parcursul acestui război teribil de la graniţe şi noi avem cel mai înalt respect pentru preşedintele Iohannis’, a declarat Kathleen Kavalec.

Ambasadorul Kathleen Kavalec a participat, miercuri, la Suceava, la vernisarea expoziţiei fotografice itinerantă ‘Noi, Poporul/ We the People’, care sărbătorește aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA şi România.

Amintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, faptul că a hotărât să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. ‘Îmi asum această candidatură în numele României’, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

13 Martie 2024, 17:31

Sursa: https://www.dcnews.ro/ambasadorul-kathleen-kavalec-spune-ca-sua-au-cel-mai-inalt-respect-pentru-presedintele-iohannis_952390.html

Ultimă oră

Același autor