17.5 C
Suceava
9 mai, 2024

Caz șocant în Suceava: Un bărbat, membru în „Oastea Domnului”, a dezgropat un „frate” care MURISE în urmă cu câteva zile, după ce i-a apărut în vis

Publicat: 02/04/2024, 16:58

Scene incredibile s-au petrecut în cimitirul nou din satul Corocăiești, comuna Verești. Mormântul unui bărbat îngropat recent a fost profanat de un „frate”, membru în „Oastea Domnului”.

El ar fi recurs la acest gest după ce l-ar fi visat pe „fratele” care murise în urmă cu câteva zile și care i-ar fi transmis un semn de viață, așa că s-a dus și l-a dezgropat.

În dimineața zilei de 2 aprilie, în jurul orei 9.30, polițiștii Secției Rurale Ipotești au fost sesizați prin 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din localitatea Corocăiești despre faptul că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat, conform publicației locale Monitorul de Suceava.

Autorul faptei nu a fost greu de găsit, ba chiar și-a asumat imediat responsabilitatea. Ilie, în vârstă de 45 de ani, care figurează cu domiciliul în Stroiești, a recunoscut comiterea faptei.

Bărbatul le-a povestit polițiștilor că este simpatizant al cultului „Oastea Domnului” și că a fost prezent la înmormântarea din 28 martie 2024 a bărbatului al cărui mormânt îl profanase.

Motivul pentru care a deschis sicriul

Ilie le-a spus oamenilor legii că l-a visat peste noapte pe „fratele” Viorel, care i-a dat de înțeles că este viu, așa că s-a dus și l-a dezgropat.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost dus la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean și va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptei comise pe timp de noapte.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, conform

„Oastea Domnului” este o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa. După definiția pe care i-a dat-o părintele Iosif Trifa, Oastea Domnului este „aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social.

A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală.

S-a

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

10 Apr, 13:59

Știri –

10 Apr, 13:57

10 Apr, 13:52

Ultima oră

10 Apr, 13:32

10 Apr, 13:27

10 Apr, 13:16

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/suceava-barbat-dezgropat-frate-murise-cateva-zile-aparut-vis-20178186

Ultimă oră

Același autor