23.2 C
Suceava
luni, 17 mai, 2021

Solistul George Finiş, răpus de COVID-19, a fost condus pe ultimul drum cu fanfară

20 aprilie 2021, 17:36

Interpretul de muzică populară George Finiş, care a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, a fost condus pe ultimul drum marţi, 20 aprilie, de rude, prieteni, colegi de serviciu, oameni care i-au apreciat muzica.

Îndrăgitul interpret de muzică populară George Finiş a fost înmormântat marţi, 20 aprilie, în Cimitirul Pacea Nou, din municipiul Suceava. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor format din patru preoţi.

Dincolo de rude, au venit să îşi rămas bun de la artist prietenii, colegii de muncă şi suceveni care i-au apreciat muzica.

O parte dintre colegii solistului au venit la cimitir îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Unii dintre ei au cărat sicriul la groapă.

Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava şi ai Şcolii Populare de Artă Suceava, oameni care i-au fost mereu aproape regretatului interpret George Finiş.

FOTO: monitorulsv.ro

Solistul bucovinean George Finiş s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 aprilie, după o lungă luptă cu nemilosul SARS-CoV-2. Interpretul de muzică populară a fost diagnosticat cu COVID-19, la mijlocul lunii martie. Timp de şapte zile a stat acasă şi a urmat tratamentul prescris de medicul de familie. Când a văzut că starea sa de sănătate de agravează, pe 25 martie s-a prezentat la Spitalul Suceava, unde a fost internat în secţia de Boli Infecţioase. Nu a răspuns la tratament, iar plămânii săi erau din ce în ce mai afectaţi.

Pe 2 aprilie a fost transferat în secţia de Terapie Intensivă, unde a acceptat să stea de vorbă cu un jurnalist din presa locală. În timpul interviului, George Finiş a spus că s-a infectat la serviciu pentru că unii dintre colegii săi de muncă nu au respectat regulile de prevenire a bolii. Era însă optimist şi spera că va depăşi greul episod din viaţa sa.

George Finiş era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Consiliului Judeţean Suceava. În perioada în care s-a îmbolnăvit solistul, era focar se COVID-19 la Ansamblu, fiind infectate 14 persoane.

Trei dintre bolnavi au avut nevoie de spitalizare, însă doar George Finiş a făcut o formă gravă a bolii.

Mai puteţi citi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/suceava/solistulgeorge-finis-rapus-covid-19-fost-condus-ultimul-drum-cufanfara-1_607ee41f5163ec42713035a5/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus