23.2 C
Suceava
luni, 17 mai, 2021

Procesul ţigărilor de contrabandă aduse în România în buşteni scobiţi a început. Ancheta a durat şapte ani

20 aprilie 2021, 17:12

În iunie 2013, lucrătorii vamali de la Dorneşti, judeţul Suceava, au sesizat Poliţia de Fronttieră, pentru că în urma unui control au descoperit 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă asunse în buşteni scobiţi. Ţigările erau de proveninţă ucraineană.

Povestea ţigărilor de contrabandă introduse în România prin intermediul unor buşteni scobiţi a făcut înconjurul presei naţionale şi internaţionale, în 2013.

Atunci, lucrărorii din cadrul Biroului Vamal Dorneşti au sesizat Poliţia de Frontieră, pentru că în urma unor verificări au descoperit o nouă modalitate de introducere în ţară ţigărilor fără timbru, din spaţiu extracomunitar.

Contabandiştii au scobit buştenii, i-au umplut cu pachete cu ţigări marca Jiu Ling, au pus capace, după care încărcat buştenii în trei vagoane, într-o garnitură care avea în total 70 de vagoane, cu destinaţia firma Schweighofer.

Ei au reuşit să introducă ţigările în ţară, iar la Dorneşti voiau să le încarce în TIR-uri şi să le transporte în alte zone ale României, pentru ca ulterior să poate vinde ţigările pe piaţa neagră.

Anchetatorii au descoperit ulterior că buştenii cu ţigări proveneau de la firma KUSMENIUK din localitatea Ivano – Frankivsk, strada Tiudivska nr. 29, şi ar fi trebuit să ajungă la Fuel Solution Concept SRL Bucureşti, o firmă cu acţionariat ucrainean.

Ancheta s-a desfăşurat extrem de lent.

în perioada 2013-2018, dosarul a fost plimbat între Parchetele din Suceava şi Rădăuţi.

Dosarul a fost trimis în instanţă în 2018, dar până la începutul acestui an a fost în Camera Preliminară la Tribunalul Botoşani. Ptractic în luna ianuarie 2021 a început procesul pe fond.

Sunt trimişi din judecată Adrian Tsiple, cetăţean cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, omul de afaceri Vasile Sorin Nicoară, din Dorneşti. Pe lista inculpaţilor mai figurează două firme respectiv Bernar Prod SRL din Dorneşti şi Fuel Solution Concept SRL Bucureşti. Inculpaţii sunt judecaţi pentru că ar fi comis infracţiunea de evaziune fiscală.

Mai puteţi citi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/suceava/procesul-tigarilor-decontrabanda-aduse-romania-busteni-scobiti-inceput-ancheta-durat-sapte-ani-1_607edda25163ec42712fe077/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus