9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

VIDEO Bistriţa-Năsăud: Tăşuleasa Social şi fraţii Uşeriu pregătesc primul maraton pe traseul Via Transilvanica

2021-03-01 11:13:47

Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de Alin Uhlmann Uşeriu şi din care face parte şi fratele acestuia, ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, pregăteşte pentru luna iunie primul maraton de pe traseul Via Transilvanica, iar înscrierile sportivilor au început de luni, potrivit anunţului postat pe pagina de Facebook care promovează acest proiect lansat de asociaţie în anul Centenarului Marii Uniri.

„În 2018, am avut curajul de a începe o călătorie prin toată ţara, în căutarea a peste 1.000 de kilometri care să înregistreze cât mai bine schimbarea peisajului natural, cultural, etnic, istoric şi nu numai, din România. Avem deja 800 de kilometri amenajaţi şi documentaţi şi un flux mare de drumeţi care deja îi parcurg, deşi proiectul mare este încă în faza de construcţie. Asta este o mare bucurie, dar şi un impuls de a continua să facem tot ce ne stă în putinţă să terminăm acest drum. (…) Vă anunţăm cu bucurie că anul acesta vom organiza Via Transilvanica Maraton, sau VTM, pentru că ştim că vă este dor de alergare şi pentru că suntem siguri că peisajul de pe VT nu vă va dezamăgi”, au scris cei de la Tăşuleasa.

Conform datelor publicate pe

, maratonul este programat să se desfăşoare în perioada 18-19 iunie şi va avea patru probe: semimaraton, maraton, ultramaraton şi mountain-bike.

Startul se va da din campusul Tăşuleasa Social din Pasul Tihuţa, iar sportivii vor parcurge o porţiune din Via Transilvanica, marcată cu borne de andezit la fiecare kilometru.

Pentru ultramaratonul de 161 de kilometri, traseul va fi extins din judeţul Bistriţa-Năsăud în judeţul Suceava.

Concursul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort. AGERPRES/(AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto:

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2021/03/01/video-bistrita-nasaud-tasuleasa-social-si-fratii-useriu-pregatesc-primul-maraton-pe-traseul-via-transilvanica–669809

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus