9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Acuzaţii grave la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava. O angajată, trimisă în judecată pentru peste 1.000 de fapte de delapidare

O angajată a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Femeia este acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare şi 1.900 de falsuri în înscrisuri.

Autorităţile au fost sesizate de una din persoanele fizice păgubite.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, din luna mai 2005, inculpata a preluat gestiunea unui punct de lucru al CARP din zona rurală a judeţului Suceava, calitate în care avea acces la baza de date şi la datele personale ale clienţilor, activitatea sa infracţională fiind realizată prin folosirea datelor de identificare a 366 persoane.

Astfel, în perioada 25 mai 2006- 07 august 2015, inculpata şi-a însuşit din gestiune suma de 1,6 milioane de lei. Potrivit procurorilor, banii au fost însuşiţi prin întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor, prin nedepunerea la CARP Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, prin retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau prin falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut.

Din prejudiciul total a fost recuperată suma de aproape 456 de mii de lei, pentru pentru diferenţă fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

„Au fost identificate şi ridicate în original un număr de 1887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora. Se evidenţiază caracterul complex al cauzei generat de perioada extinsă în care a fost desfăşurată activitatea infracţională (25.05.2006 – 07.08.2015), numărul foarte mare al persoanelor audiate în cauză – 398, al actelor materiale – 1017, respectiv 1900, impunându-se verificarea şi analizarea fiecărui înscris ridicat, precum şi de valoarea ridicată a prejudiciului produs -1.617.751,23 lei”, au arătat procurorii.

Conform acestora, autorităţile au fost sesizate de una din persoanele fizice păgubite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:21

astăzi, 17:17

astăzi, 17:05

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/acuzatii-grave-in-suceava-angajata-carp-trimisa-in-judecata-pentru-peste-1-000-de-fapte-de-delapidare-19934057

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus