9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Avocatul Poporului, propuneri pentru BOR privind Botezul. Ce recomandări are instituţia

Avocatul Poporului propune Bisericii Ortodoxe Române analizarea oportunităţii unor cursuri pentru preoţi privind Taina Botezului sau consultarea medicilor în cazul în care starea de sănătate a copiilor o impune.

Propunerile, făcute după ce, la Suceava, un copil a murit după ce a fost botezat.

Ce recomandări are instituţia

Avocatul Poporului a avut o ântâlnire cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române. „Decesul unui copil, indiferent de condiţiile în care acesta survine, este motivul pentru care ne-am implicat şi în cazul tragediei care a avut loc la Suceava. În acest context, săptămâna trecută, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia au fost lămurite mai multe aspecte referitoare la înfăptuirea Tainei Botezului”, a transmis miercuri, printr-un comunicat, Avocatul Poporului.

Reprezentanţii instituţiei au prezentat Bisericii Ortodoxe Române câteva propuneri care ar putea fi avute în vedere de Sfântul Sinod. Una dintre acestea vizează analizarea oportunităţii includerii în programa universitară a Facultăţilor de Teologie Ortodoxă a unor cursuri/pregătiri suplimentare privind practicile liturgice aplicate Tainei Botezului, precum şi organizarea unor astfel de cursuri pentru preoţii activi.

De asemenea, Avocatul Poporului propune discuţii amănunţite între preoţi şi familii, referitoare la starea de sănătate fizică a copilului, inclusiv consultarea medicilor curanţi ai copiilor ori de câte ori starea de sănătate a copilului o impune şi stabilirea modalităţii de efectuare a ritualului Botezului, adaptată fiecărui caz.

O altă propunere vizează încurajarea părinţilor pentru stabilirea Botezului la o dată la care dezvoltarea fizică a copilului permite desfăşurarea ritualului, fără a implica riscuri, şi explicarea faptului că înfăptuirea Tainei Botezului, în termen de 40 de zile de la naşterea copilului, nu este obligatorie şi că nu este prevăzut un termen limită până la care copilul poate fi creştinat.

La Suceava, un copil a murit după ce a fost botezat, la sfârşitul lunii ianuarie, iar la autopsie medicii au găsit lichid în plămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/avocatul-poporului-propuneri-pentru-bor-privind-botezul-ce-recomandari-are-institutia-19922307

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus