9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Peste 200 de români au ratat rapelul anti-COVID fiindcă trei centre au rămas fără vaccin. Efectul primei doze, sub semnul întrebării

9 februarie 2021, 16:52

Trei centre de vaccinare din judeţul Suceava au rămas fără serul de imunizare, marţi, 9 februarie. Peste 200 de persoane n-au mai făcut rapelul şi au fost reprogramate. Pe de altă parte, Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că rapelul trebuie să se facă la exact 21 de zile după administrarea primei doze.

Peste 200 de suceveni care aveau programare nu au mai putut face rapelul, pentru că centrele de vaccinare au rămas fără serul de imunizare. Este vorba despre 150 de persoane programate la Centrul de Vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava, alte 60 de persoane programate la Vatra Dornei, 6 persoane de la Siret şi alte 6 persoane programate la Spitalul din Gura Humorului.

Medicul epidemiolog Dana Costea, de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, a declarat că centrele de vaccinare au rămas fără vaccin şi că persoanele afectate vor fi reprogramate.

Problema este că potrivit unui comunicat transmis de Agenţia Europeană a Medicamentului pe data de 28 ianuarie, rapelul trebuie să se facă la exact 21 de zile după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID.

„Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicaţiei de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze. (

)”, se arată într-un comunicat de presă transmis Comitetul Naţional de Coordonare a acctivităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/suceava/peste200-suceveni-ratat-rapelul-anti-covid-fiindca-trei-centre-ramas-vaccin-efectul-primei-doze-semnul-intrebarii-1_60229a4b5163ec4271cbae33/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus