9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Cum se schimbă regulile botezului ortodox

12 Feb 2021 – 18:49

Preoții nou hirotonisiți sunt sfătuiți să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluși. Recomandarea a fost transmisă de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după tragedia de la Suceava, în care un copil a murit după botez.

Preoții din Arhiepiscopia Sucevei au primit un set de îndrumări, prin care preoții nou hirotonisiți să nu mai poată introduce copilul în cristelniță fără să fie însoțit de un preot mai experimentat.

Preotul cu mai multă vechime va fi cel care va putea introduce copilul în apa sfințită.

În plus, preoții vor trebui să discute cu părinții dacă bebelușul are probleme medicale care l-ar putea face sensibil sau dacă este născut prematur.

O altă recomandare vizează bebelușii care sunt botezați înainte de a împlini 40 de zile sau care plâng, caz în care copilul va fi botezat cu apă din palma preotului. Aceeași recomandare este și pentru cazurile în care părinții refuză cufundarea în cristelniță.

Recomandările au fost transmise preoților din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, după ce, la Suceava, un copil a murit după ce a fost botezat, iar la autopsie medicii au găsit lichid în plămâni.

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/cum-se-schimba-regulile-botezului-ortodox-866421.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus