9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Amenzi: Peste 563 de persoane s-au vaccinat peste rând la Suceava

DSP Suceava a dispus, joi, sancţionarea cu 5.000 de lei a medicului coordonator al Centrului de vaccinare din Spitalul Municipal Rădăuţi, dr. Andrei Manta, şi reinstruirea personalului după ce, în urma unui control, s-au constatat deficienţe.

Potrivit DSP Suceava, la cererea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari au efectuat un control la centrul de vaccinare organizat la Spitalul Municipal Rădăuţi, după ce s-a constatat că, în perioada 15 – 23 ianuarie, au fost imunizate în acest centru 563 de persoane marcate ca eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare.

Inspectorii verificau modul de aplicare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România în acest centru.

La momentul controlului, inspectorii sanitari au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicaţia Rovaccinare pe baza CNP-ului şi nici în listele de pacienţi programaţi pentru ziua în curs.

Totodată, listele cu pacienţi pentru ziua în curs erau trimise pe whatsapp de către medicul coordonator din DSP către directorul medical al spitalului, care este şi coordonatorul centrului de vaccinare şi redirecţionate mai apoi de acesta personalului care asigură paza centrului, pentru a permite accesul în unitate al pacienţilor programaţi.

Sursa: https://romanialibera.ro/actualitate/amenzi-peste-563-de-persoane-s-au-vaccinat-peste-rand-la-suceava-836535

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus