9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Sondaj / Ion Lungu pierde primăria Sucevei după 16 ani

Suceava intră definitiv în rândul orașelor unde rezultatele alegerilor locale contrazic trendul național. În 2016, în ciuda valului pro-PSD, Gheorghe Flutur a câștigat președinția Consiliului Județean.

25.09.2020 – 12:20

Pe fondul dominației liberale, Dan Ioan Cușnir (PSD) este foarte aproape de o victorie importantă la primăria municipiului Suceava.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la începutul acestei săptămâni de o casă de sondare din București, Cușnir se află în cvasi-avantaj, conducând cu 31% din intenția de vot, față de Ion Lungu, care are 29%. Nici în cele mai negre coșmaruri Ion Lungu nu se vedea căzând sub pragul de 30%, dar absența sa din campanie, evitarea întâlnirilor cu electoratul și a dezbaterilor televizate au dezamăgit publicul sucevean. Deși, înainte de campanie, actualul primar era cotat cu o intenție de vot mult peste cea a contracandidaților, așteptările privind eșecul său la alegeri erau destul de mari. Lungu era bine situat în sondaje numai pentru că nu avea un contracandidat de calibru. Prestația ireproșabilă a lui Dan Ioan Cușnir în timpul campaniei i-a convins pe suceveni că există o alternativă reală. Din acel moment, Lungu a început să scadă. Duminică, o mobilizare la vot a electoratului din municipiului Suceava i-ar asigura lui Cușnir o victorie meritată.

Sursa: https://romanialibera.ro/politica/sondaj-ion-lungu-pierde-primaria-sucevei-dupa-16-ani-830843

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus