9.4 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Mii de copii din Suceava NU au acces la şcoala online. Unii trăiesc în gospodării fără curent. Cum sunt ajutaţi să înveţe

Situaţie dificilă, în plină pandemie în judeţul Suceava. Peste 14.000 de elevi, adică 10 la sută din numărul total al şcolarilor şi preşcolarilor din judeţ, nu au acces la şcoala online. În pofida dificultăţilor, conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că ajută aceşti copii să ţină pasul cu colegii lor, conform Adevărul.

Unii dintre cei peste 14.000 de elevi nu pot face şcoală online deoarece nu au tablete, laptopuri sau telefoane inteligente pentru a putea participa la cursuri, în timp ce alţii nu au internet.

De asemenea, peste 100 de copii locuiesc în gospodării fără curent electric, notează

Explicaţiile Inspectoratului Şcolar Suceava despre elevii care nu pot face şcoala online

Întrebat cum pot fi ajutaţi aceşti elevi, Inspectorul şcolar general Grigore Bocanci a explicat că, în unele situaţii, profesorii sunt cei care se duc acasă la elevi pentru a le pune la dispoziţie materiale.

De asemenea, sunt situaţii în care învăţătoarele lasă materialele la magazinele săteşti de unde sunt preluate de părinţii copiilor sau sunt distribuite de şoferul microbuzului şcolar care merge din gospodărie în gospodărie.

Începând de luni, şcolile şi grădiniţele au fost închise, iar cursurile au fost mutate pe Internet. Ministerul Educaţiei a luat această măsuri pentru o perioadă de 30 de zile, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Sursa: http://www.romaniatv.net/mii-de-copii-din-suceava-nu-au-acces-la-scoala-online-unii-traiesc-in-gospodarii-fara-curent-cum-sunt-ajutati-sa-invete_544285.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus