7.6 C
Suceava
marți, 20 aprilie, 2021

Situaţie gravă la Suceava. Spitalul Judeţean nu mai are paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are niciun pat disponibil în Secţia ATI pentru pacienţi COVID, a anunţat Prefectura Suceava. În judeţ sunt internaţi 351 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 76 au forme severe sau grave ale bolii.

Din cei 194 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, un număr de 96 prezintă forme medii ale bolii, 22 prezintă forme uşoare, 56 prezintă forme severe, 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

SJU Suceava dispune, în prezent, de 349 paturi libere, dintre care 27 pentru pacienţi COVID, 228 în sectorul non-COVID şi 94 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu mai este disponibil niciun pat liber pentru pacienţi COVID, dar sunt 31 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţi COVID.

În Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 91 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi un număr de 37 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, iar la Vatra Dornei sunt internaţi cinci pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi şapte persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 22 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi patru persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internaţi doi pacienţi cu COVID-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

De la începutul pandemiei de coronavirus până acum 9.692 de persoane s-au infectat cu SARS-COV2 în judeţul Suceava. În ultimele 24 de ore au fost raportate 165 de cazuri noi de îmbolnăvire. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică la nivelul judeţului Suceava este de 1,9.

Sursa: http://www.romaniatv.net/situatie-grava-la-suceava-spitalul-judetean-nu-mai-are-paturi-la-ati-pentru-pacientii-cu-covid-19_543181.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,184FaniÎmi place
231CititoriConectați-vă

Vaslui Plus